RMÜE: A jövő a sarkunkban- HR trendek

    ÁLLÓFOGADÁS

    Magyarország Bukaresti Ngaykövetsége, Bukarest

    SZAKMAI NAP

    OK Oktatási Központ, Bukarest

22.02.2018

A humánerőforrás menedzsment előtt álló kihívásokat járták körül az RMÜE bukaresti konferenciáján.
A román gazdaság egy gyorsan zajló folyamat részeként éppen kilép a low-cost korszakából, és legalább ilyen gyorsan halad abba az irányba, hogy magas hozzáadott értékű technológiákra építő gazdasággá váljon.
Az viszont korántsem biztos, hogy a romániai vállalatvezetők, a szakemberek és maga az oktatási szektor is felkészült volna erre a változásra – mondta Andrew Taylor, a CEE Connect projekt vezetője.
Dan Berteanu, az Equatorial üzleti tanácsadó vállalat vezetője szerint “minden egyes nap amiatt aggódhatunk, hogy a világ egy teljesen másik részén egy gyerek nem-e készít majd egy olyan alkalmazást, amely kiüt minket a piacról".
Ileana Botez, a Bukaresti Értéktőzsde munkatársa szerint arról sem esik elég szó, hogy bár Romániában a statisztikák szerint 2012 óta jól állunk az újonnan alapított vállalatok tekintetében, az igazán innovatív szervezeteknek számító startupok átlagos működési ideje nagyon gyakran még az elrugaszkodás időszakát sem igazán tudja túllépni.
"Igazolnunk kell az alkalmazottak felé, hogy a fizetések megállapításánál nem teszünk különbséget a nemek között, vagy azt, hogy az új alkalmazottak kiválasztásánál még csak árnyalatnyi eltérés sincs az értékelés során" – hangsúlyozta Nagy-Bege Kornélia az NB&Partner
ügyvezető partnere.
Ciprian Stănescu, az Ashoka Románia munkatársa szerint a szervezeti határvonalak egyre homályosabbá válása miatt a vállalatoknak jóval nagyobb rugalmasságra van szükségük a munkaerő menedzselése tekintetében. "A vállalatok egyre több szabadúszóval és független szakemberrel lesznek kapcsolatban a különböző digitális tehetségplatformoknak köszönhetően" – mutatott rá.
Forrás: www.penzcsinalok.ro

Sajtó visszhang

Előadások

Kiemelt tagok

társszervezők

esemény támogatók

Média & brand partnerek